Els pèsols, protagonistes de la gastronomia del Maresme per unes setmanes

Els pèsols, protagonistes de la gastronomia del Maresme per unes setmanes

Presenten les Jornades del Plat de Mataró i les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme

 

Mataró celebra enguany les 19es jornades gastronòmiques del Plat de Mataró, la sèpia amb pèsols i patates, amb la participació de 13 restaurants, dels quals 9 són de Mataró i la resta de la comarca del Maresme: un d’Arenys de Mar, dos de Cabrils i un de Llavaneres. Aquestes jornades s’emmarquen en les jornades gastronòmiques del Pèsol del Maresme que coorganitzen conjuntament el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona  Maresme.

Al  llarg dels darrers vint anys el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, amb seu a Mataró, s’ha posicionat com un Gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta manera ha col·laborat  àmpliament en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme. En l’actualitat, el Gremi forma part de la Taula de Gastronomia de la Diputació de Barcelona, per tal d’impulsar el Turisme gastronòmic durant l’any en que Catalunya ha estat declarada com a “Regió europea de la Gastronomia 2016”.

L’acte de inici de les Jornades del Plat de Mataró i de les jornades del Pèsol del Maresme es va celebrar el passat dia 17 a l‘aula de cuina de l’Escola de Restauració i  Cambreria de Mataró, propietat del Gremi. Durant l’acte, el xef Enric Coderch, professor del Curs de cuina, va elaborar la recepta del plat de Mataró conjuntament amb alumnes de l’escola. A continuació, es va servir un tast als assistents.

Fes clic aquí per descarregar el programa de les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme. 

Font: Nota de premsa del Gremi d'Hosteleria i Turisme de Mataró i el Maresme. 

Un moment de la presentació de les Jornades.