La jornada de portes obertes d’Alta Alella es converteix, un cop més, en una gran festa

La jornada de portes obertes d’Alta Alella es converteix, un cop més, en una gran festa

Els assistents van tenir l'oportunitat de tastar totes les referències del celler.
Els assistents van tenir l'oportunitat de tastar totes les referències del celler. | Alta Alella

Alta Alella va presentar el dilluns dia 6 les noves anyades de 27 referències, en una jornada de portes obertes per a professionals i col·laboradors. Una jornada on el vi va ser el gran protagonista, acompanyat d’un bon nombre d’activitats culturals, artístiques i gastronòmiques.

 

Més de 700 persones entre productors, distribuïdors, premsa especialitzada, prescriptors i amics van formar part d’aquesta trobada, on es van obrir més de 600 ampolles de vi i es van servir al voltant de 5.000 degustacions a la zona gastronòmica, que va comptar amb la col·laboració de  diverses caravanes de menjar, entre les quals es trobaven  la de l’experimentat Òscar Rueda, Pebre Negre, i La Miqueleta, que va estar a l’altura de l’Estrella Michelin que el xef Miquel Aldana té al seu restaurant TresMacarrons, del Masnou. A més, al llarg del dia es van elaborar diferents risottos amb reduccions de vins i caves del celler. Els encarregats van ser Massimo, del restaurant de Barcelona amb el mateix nom, i Luca Marongiu, del Pati La Morera (El Masnou) i Els Garrofers (Alella). També el Celler de les Aus va tenir el seu apartat gastronòmic amb les truites de shiitake del xef Joan Quer, de La Cuina dels Capitans.

 

La jornada també va ser l’ocasió triada per la presentació de dos nous vins rancis, l’AA 1981 (una pansa blanca de 1981) i el Mitia Dulcis (un syrah dolç ranci de l’anyada 2007). Dos vins de gran complexitat i dels quals s’han elaborat només 300 ampolles que es vendran únicament al centre d’enoturisme del celler. 

La família Pujol-Busquets Guillén, al mirador del celler, ben ple de convidats dinant.
Els assistents van poder gaudir de diversos tastos comentats.
El celler va dedicar un espai al productors de proximitat