Gran èxit de la vuitena edició del Tast Tiana

Gran èxit de la vuitena edició del Tast Tiana

La vuitena edició del Tast Tiana ha batut tots els rècords i s'ha consolidat com una de les grans cites del vi i la gastronomia al territori DO Alella. La recaptació de l'edició d'enguany supera en gairebé 5.000€ la de l'edició del 2015 (on el preu per la tira de tiquets era el mateix, 10€). Així, s'ha passat dels 3.700 tiquets venuts, als gairebé 4.200 al 2016. 


De les dades facilitades pels cellers i restauradors participants, es confirma que ha estat una edició de rècords: s’han cuinat 2.300 canelons, 80 quilos de calamars i 1.900 racions de fideuà. Pel que fa al dolç, Can Pau ha explicat que ha venut més de 1.200 tianes, el dolç de crema que porta el nom del poble. Pel que fa a l'assistència de públic, fonts de l'Ajuntament de Tiana asseguren que "les xifres són d'escàndol". I expliquen que "el dispositiu wifi gratuït que es va instalar a la Plaça de la Vila per donar servei als visitants, va permetre comptabilitzar el número d'assistents amb un telèfon mòbil connectat a internet al Tast d'enguany. Segons aquestes dades, divendres van passar durant el Tast per la Plaça de la Vila 1.388 persones, dissabte 1.591 i diumenge 1.051 persones. A això caldria sumar totes les persones que no tenen telèfon mòbil (nens per exemple) o els que eren a la Fira Comercial o a Can Riera. Parlem per tant, d'uns quants milers de persones que en alguns casos per primera vegada, van gaudir de Tiana, de la gastronomia i els vins locals, de l'espai de Can Riera, de la música als jardins de Lola Anglada o dels comerços locals". 


Un dels espais estrella d'aquest Tast Tiana 2016, ha estat la masia de Can Riera, recuperada i readaptada de manera low cost per acollir la primera edició del concurs de cuina TastetXef, un tast de vins dels cellers de la DO Alella i tallers de degustació de xocolata per grans i petits a càrrec del xef Miquel Antoja.
 
El pregoner d'aquesta edició, Fermí Fernàndez, amb l'alcadessa de Tiana, Ester Pujol