La plaça de la Vila de Santa Coloma acollirà el dissabte 22 d’octubre la I Mostra de vins DO Alella

La plaça de la Vila de Santa Coloma acollirà el dissabte 22 d’octubre la I Mostra de vins DO Alella

Cartell de la Mostra
Cartell de la Mostra | Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
ATENCIÓ, MOSTRA AJORNADA!
NOTA DE L'AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA: 

Ajornada la I Mostra de vins DO Alella a Santa Coloma de Gramenet a causa de la previsió de pluges

 
Santa Coloma de Gramenet, 20 d’octubre de 2016
La 1a Mostra de Vins de la Denominació d’Origen Alella, que estava prevista per a  aquest  dissabte, dia 22 d’octubre, a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet ha estat ajornada a causa de la previsió de pluges.
En aquests moments es treballa amb la possibilitat de celebrar aquest esdeveniment el 29 d’octubre, de la qual cosa s’informarà oportunament. 
Aquesta Mostra forma part dels programes de promoció «Santa Coloma gastronòmica» i «Santa Coloma ciutat universitària».La ciutat ha començat a recuperar el patrimoni vinícola i l’Ajuntament ha sol·licitat la seva inclusió a l’ampliació de la DO Alella
 
Santa Coloma de Gramenet va presentar fa uns dies el programa d’activitats que tindrà lloc a la plaça de la Vila d’aquesta ciutat el proper dissabte 22 d’octubre, amb motiu de la celebració de la I Mostra de vins Denominació d’Origen Alella

La vinya d’en Sabater, un terreny situat en la part alta del Recinte Torribera on l’Ajuntament colomenc va plantar al març de 2015 més de mil cinc-cents ceps com a punt de partida per recuperar la tradició vinícola a Santa Coloma, va ser l’escenari idoni per recordar que el Ple municipal va aprovar el passat 3 de juny sol·licitar a la DO Alella la incorporació de Santa Coloma de Gramenet al seu territori vinícola.  A l’acte de presentació de la mostra van participar representants del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (ubicat al Recinte Torribera); de la DO Alella; el reconegut sommelier colomenc Paco Cordero, i el tinent d’alcaldessa i responsable de Promoció de la ciutat i comerç Esteve Serrano.
 
Per impulsar el coneixement ciutadà del projecte que s’està desenvolupant per recuperar el patrimoni vitícola, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet està realitzant també unes visites guiades a la vinya d’en Sabater. Amb l’ajut de dos actors colomencs que representen els personatges històrics locals Pere Pascali i Jaume Galobardes, s’apropa a la ciutadania el treball conjunt que s’està fent de conreu del raïm i de recuperació de l’entorn natural de la zona d’aquesta vinya; tasques que porta a terme l’empresa municipal Grameimpuls amb cinquanta persones procedents dels plans d’ocupació de l’AMB i el programa de la Casa d’Oficis del SOC.
 
Una Mostra de vins solidària
La primera Mostra de vins DO Alella, el 22 d’octubre (d’11 a 22 hores) a la plaça de la Vila, reunirà set bodegues DO Alella i 4 estands de tapes, que costaran entre 2 i 3 euros cada una. Una part del benefici de les vendes anirà destinat als projectes de l’Associació Catalana de Persones amb Patologia Vascular Cerebral (APACCAT). També, la Mostra forma part dels programes de promoció municipal Santa Coloma Gastronòmica i Santa Coloma Ciutat Universitària.  

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet