Alella Vinícola treu al mercat un most parcialment fermentat

Alella Vinícola treu al mercat un most parcialment fermentat

Xavier Garcia, amb una ampolla de Most Parcialment Fermentat
Xavier Garcia, amb una ampolla de Most Parcialment Fermentat | Papers de vi

De moment no té nom comercial i el seu enòleg, Xavier Garcia, el qualifica de prova. És el més nou dels productes que Alella Vinícola acaba de llançar al mercat i és ben innovador. Es tracta d’un most parcialment fermentat (té només 5 graus d’alcohol) i està elaborat amb moscatell i un petit percentatge de pansa blanca. Xavier Garcia explica que “com que el senglar se’ns menja la major part del moscatell de les vinyes un cop és madur, aquest any vam decidir collir-ne una part una mica abans del seu punt òptim de maduració i tirar endavant aquest producte que feia temps que tenia al cap”. Com que no és un vi, no porta el segell de la DO Alella. Garcia explica que es tracta d’una aposta “per captar públic jove. Jo dic que és un refresc de raïm. Té la mateixa graduació que una cervesa, és dolç i té carbònic, porta tap de corona, és fàcil, agradable... per a tots els públics!”. Aquest any n’han elaborat mil ampolles, però està previst augmentar-ne la producció l’any vinent.