Presenten la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils i els periodistes exerceixen d'ajudants de cuina

Presenten la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils i els periodistes exerceixen d'ajudants de cuina

Una de les versions de "Croquetes amb pareo" creades per a l'ocasió
Una de les versions de "Croquetes amb pareo" creades per a l'ocasió | Wanted Creativitat

L’Associació d’Hostalers presenta la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils. I ho fa, un any més, convidant a periodistes gastronòmics a ser “Ajudants de cuina per un dia” a les cuines dels establiments cabrilencs.  
 

L’Àvia Remei ha estat la convidada d’excepció a la presentació de la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils.


Com a fil conductor de la ruta, tots els establiments, seguint les particularitats i estils de les seves cuines, han creat un plat per l’estiu: “Croquetes amb Pareo”.

 

Un any més, es dóna el tret de sortida a la Ruta Gastronòmica de Cabrils, la cinquena, amb la que es vol fomentar el turisme de proximitat i les qualitats del municipi com a Vila gastronòmica. Per presentar-la, l’Associació d’Hostalers de Cabrils, organitzadora de la Ruta, seguint una iniciativa que es va posar en marxa fa dos anys i que compta amb una gran acollida, ha convidat a un grup de periodistes a viure en primera persona com es treballa en una cuina. 13 periodistes de 10 mitjans diferents han estat “Ajudants de cuina per un dia” a les cuines dels restaurants de l’Associació. L’experiència, novament, ha estat molt gratificant, tant pels periodistes, com pels xefs que els han acollit a les seves cuines. Alguns dels periodistes ja han manifestat el seu desig de tornar a participar el proper any.
L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, va explicar en el seu discurs de presentació que “aquesta trobada sempre és una cita que demostra la bona manera de fer de Cabrils i dels seus hostalers, en matèria de gastronomia”.
Per la seva banda, el president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Artur Masiques, va explicar que, des de l’Associació d’Hostalers és fa un balanç positiu dels anys anteriors de la Ruta, cosa que anima a continuar celebrant la mateixa. I ha dit als periodistes convidats a ser “Ajudants de cuina per un dia que amb aquest iniciativa “volem que pugueu viure, en primer persona, el que és estar en una cuina durant un servei real ”.
 
Novetats de la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils
La ruta d’enguany ofereix la creació, per part dels restaurant de l’Associació, d’un plat per l’estiu “Croquetes amb Pareo”, que cada un d’ells ha elaborat seguint les particularitats de la seva cuina: tradicional, d’autor, de mercat... Els periodistes “Ajudants de cuina per un dia” s’han encarregat d’elaborar-les juntament amb els xefs i, posteriorment, han estat presentades durant el dinar-taula rodona, passant pel veredicte de l’Àvia Remei.
S’ha organitzat un concurs a instagram per tal que tothom que ho desitgi i visiti un establiment de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, demani “Croquetes amb pareo”, es faci una fotografia on apareguin i la pengi a instagram etiquetant-la com #Croquetesambpareo i afegint la localització de l’establiment. La millor foto guanyarà un àpat per a dues persones en un establiment de l’Associació. La segona millor foto guanyarà un davantal de l’Associació.  La data límit per participar serà el 30 de setembre de 2017.
 
“Ajudants de cuina per un dia”
Els establiments que van acollir als diferents periodistes van ser: Ca l’Estrany, Hostal de la Plaça , Tempo de l’Hort i Can Rin. I un any més, la valoració dels periodistes va ser allò més positiva. Alguns d’ells han demanat tornar a ser-hi presents l’any vinent.
Entre els aspectes que més van cridar l’atenció dels periodistes, mentre estaven a les cuines, destaquen l’organització mil·limètrica del personal que hi treballa, que sap, en tot moment, què ha de fer i a qui va dirigida l’ordre que s’escolta, barrejada entre tota una llista d’instruccions i demandes. I van posar en valor, especialment, el paper del responsable que coordina aquest engranatge que fa possible que, tot i les preses, el caos i els nervis no destorbin el treball acurat que s’hi realitza.
 Els “Ajudants de cuina per un dia” van ser els encarregats d’elaborar els plats del pica-pica que, posteriorment, van degustar tots els participants al restaurant Ca l’Estrany en el dinar-taula rodona on es va compartir i valorar l’experiència. I, entre aquests plats, les diferents versions de les “Croquetes amb Pareo” dels restaurants participants.  

Font: Nota de premsa de l'Associació d'Hostalers de Cabrils


 
L’Àvia Remei, compartint amb hostalers i periodistes. Periodistes fent de cuiners, sense descuidar les seves feines
Instantània del dinar d'hostalers i periodistes que va tenir lloc a Ca l'Estrany
Foto del grup dels participants a la presentació de la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils.