La 30a Mostra Gastronòmica de Cabrils serveix més de 23.000 tastos i bat rècord històric la nit del dissabte

La 30a Mostra Gastronòmica de Cabrils serveix més de 23.000 tastos i bat rècord històric la nit del dissabte

Autoritats, durant l'acte de cloenda de la 30a edició de la Mostra
Autoritats, durant l'acte de cloenda de la 30a edició de la Mostra | Ajuntament de Cabrils
La Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils ha posat el punt final a la trentena edició després de quatre dies intensos en els quals han passat pel recinte prop de 15.000 persones i s’han venut un total de 23.311 tiquets de tastos. D’aquests, 6.965 es van vendre la nit del dissabte, la xifra més alta registrada en els trenta anys d’història de la fira.
Aquestes xifres no fan més que posar de manifest que la Mostra Gastronòmica de Cabrils és una de les més reconegudes i consolidades de Catalunya, tal com assenyala la directora de la Mostra, Geno Estrada: “any rere any es demostra que aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat, que és capaç de rebre visitants d’arreu”.
La regidora de Turisme i Promoció econòmica, Isabel Tamboleo, per la seva banda, ha volgut destacar la qualitat dels productes que es poden trobar a la Mostra: “hem d’estar orgullosos dels productes que tenim, productes de qualitat i proximitat que cada vegada són més valorats i reconeguts” i alhora ha volgut destacar la importància de celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques al municipi: “una Mostra com aquesta no deixa de ser un gran motor econòmic per Cabrils i una empenta per comerciants i restauradors”.
La 30a edició de la Mostra Gastronòmica s’ha celebrat del 18 al 21 d’agost i ha comptat amb un total de 64 estands, entre ells 16 de restauració i 5 de vins i caves amb DO Alella. La resta dels estands corresponen a comerciants (7), entitats (8) i artesans (28).
 
La nit del dissabte bat el rècord de tastos venuts en un sol dia
Tot i que enguany la Mostra Gastronòmica ha obtingut unes xifres lleugerament inferiors a les de la darrera edició, on es van vendre 291 tastos més, la nit del dissabte es va registrar la xifra més alta de tastos venuts en un sol dia en els trenta anys d’història de la Mostra, amb un total de 6.965.
Aquesta xifra deixa un bon regust de boca tant a organitzadors com a restauradors i assistents, i suposa tot un rècord per a una Mostra que ha complert les expectatives. “Estem molt contents amb la 30a edició, i la veritat és que ha anat tot molt bé... Ara fins a la propera”, comenta Geno Estrada.
Per altra banda, el consistori ha volgut fer un pas més en el reciclatge i ha apostat per l’ús de plats, gots i coberts biodegradables per tal de fer la Mostra més sostenible; un acció que implica que els visitants separin adequadament els residus per a garantir així un reciclatge correcte.
 
El showcooking, una proposta amb una gran acollida
Una de les grans revelacions d’enguany han estat les sessions de showcooking, unes demostracions de cuina en viu que s’han celebrat com a acte commemoratiu del trentè aniversari però que després de la bona acollida que han rebut per part del públic, des de l’organització es plantegen tornar a repetir-les. “Van agradar moltíssim i hi ha intenció de seguir-les fent”, remarca Estrada.
Un dels grans reclams sobretot per a petits i joves va ser el showcooking de Paula Alòs, guanyadora de la quarta edició del programa Masterchef Junior, que va reunir una gran quantitat de públic al voltant de l’escenari la nit del dissabte. La mataronina va cuinar un timbal de verdures i formatge, un caneló de gambes i bolets amb beixamel de ceps i una broqueta de fruites amb xocolata i cruixent de quicos mentre interactuava amb els assistents.
El showcooking del diumenge va anar a càrrec de Dalmacio Ramon Bo (‘Del Pagès a Casa’) i Albert Ortiz (xef del restaurant de Cabrils AXOL i guardonat el 2014 com el millor cuiner de l’any a Catalunya), que van parlar dels tomàquets de la zona, de la importància dels productes de proximitat i van elaborar diferents plats amb els tomàquets ‘quilòmetre zero’ com a protagonistes. Finalment, Ortiz va preparar en directe “Els aromes de Cabrils”, unes postres que va presentar al darrer fòrum gastronòmic de Barcelona.
La darrera de les demostracions de cuina en viu va tenir lloc la nit del diumenge i va anar a càrrec del restaurant Ca l’Estrany de Cabrils i l’empresa Sierra Morena de Vilassar de Mar, que van explicar als assistents com tallar adequadament una espatlla i un pernil ibèric, i van compartir amb el públic els consells a tenir en compte a l’hora d’escollir el millor pernil.

Font: Nota de premsa de l'Ajuntament de Cabrils
 
La popular concursant de Masterchef Junior, Paula Alòs, convidada d'excepció
Albert Ortiz, del restaurant Axol, durant el seu show cooking
Les taules comencen a omplir-se de visitants