Més vins que mai a la Festa de la Verema d'Alella

Més vins que mai a la Festa de la Verema d'Alella

Des de fa 43 anys, Alella es converteix durant el segon cap de setmana de setembre en l'aparador i altaveu del vi i del territori DO Alella amb la Festa de la Verema. Durant tres dies, del 8 al 10 de setembre, aquest bonic i singular municipi maresmenc, convida tothom a gaudir dels vins, la gastronomia, el paisatge i el patrimoni d´un poble que ha aconseguit preservar la tradició vitivinícola a tocar de Barcelona. 

El vi és el principal protagonista de la Festa, i enguany encara ho serà més. A més de tastar els vins dels diferents cellers de la DO, també estan convidats a participar a la Mostra gastronòmica els vinyaters del territori de Denominació d'Origen Alella, la més petita i antiga de Catalunya. Enguany, i com a novetat, s'estrena una nova copa, més gran i adequada per al tast de vins que la que s'ha vingut utilitzant els darrers anys. A la Mostra, instal·lada a l´Hort de la Rectoria, també es podran degustar els plats elaborats per a l'ocasió per una vintena de restaurants. 

Els vins de la DO estaran presents en bona part de les activitats programades, com el Tapes + Vi que ofereixen 13 bars i restaurants del poble; la presentació de vins del 9 de setembre a la tarda a Can Lleonart; les visites als cellers i el tast jove de vins. El món del vi i de la vinya són també el fil conductor d´altres propostes del programa: la tallada de raïm infantil, la verema nocturna (l'Enotast matiner), les rutes patrimonials, la proposta artística de Can Manyé i les classes magistrals.  


ISMA PRADOS, EL PREGONER

El tret de sortida de la 43a Festa de la Verema el donarà Isma Prados, el cuiner del programa Cuina x solters de TV3. És el convidat a fer el pregó durant l'acte d'inauguració que tindrà lloc el divendres 8 de setembre a les 19h a la Plaça de l'Ajuntament.TRES CLASSES MAGISTRALS

Per a les persones que vulguin aprofundir en el món del vi, el programa ofereix tres classes magistrals, que enguany estaran dirigides pels sommeliers Anna Vicens, Ferran Centelles i Arnau Marco i que es faran els dies 12, 13 i 14 de setembre. “Les dones a través dels seus vins”, és el tema escollit per sommelier Anna Vicens, presidenta de l'Associació Catalana de sommeliers. Ferran Centelles, sommelier col·laborador elBullifoundation i cofundador de Wineissocial, ens parlarà de l'art de combinar vi i menjar i  Arnau Marco, fundador de la consultoria vinícola Consultvi, tancarà les classes magistrals amb una sessió en la qual es tastaran diversos paisatges de la DO Alella a través de diferents vins procedents de vinyes entre el mar i la muntanya.

Font: www.alella.cat