Teià acull la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el 16 de setembre

Teià acull la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el 16 de setembre

La iniciativa està impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella per dinamitzar sota una mateixa marca els mercats dels municipis que integren el territori d’aquesta DO. El projecte s’enceta enguany a quatre dels vint-i-tres municipis consorciats: Montgat, Teià, Alella i El Masnou.
 
Sota el reclam “Nit de tapes”, Teià acull la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el pròxim dissabte 16 de setembre. El Mercat del municipi maresmenc obrirà les seves portes fora de l’horari habitual (20 h) per oferir tastets de cuina elaborats amb productes de proximitat que venen els paradistes, preparats i servits per ells mateixos. Alhora, els visitants podran triar vins de la DO Alella per acompanyar el menjar i crear així el seu propi maridatge. Els vins es serviran en el punt itinerant del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, on es facilitarà tota informació relativa a aquests i als seus elaboradors i s’informarà sobre les propostes enoturístiques de la Ruta del Vi DO Alella.
 
L’activitat central de Mercats amb DO Alella és el maridatge de cuina i vins però també se’n programen de complementàries. Així està previst un tast de vins DO Alella gratuït al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora el dia 20 de setembre i un sorteig d’una experiència enoturística  – visita a un celler de la Ruta del vi DO Alella amb tast de vins- entre els visitants al mercat durant la Nit de Tapes al Mercat. També es farà un concurs d’Instagram amb els hashtags #mercatsdoalella i el #nomdelmunicipi, el guanyador del qual obtindrà un menú-maridatge per a dues persones en un restaurant de la Ruta del Vi DO Alella.
 
Mercats amb DO Alella és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella que pretén dinamitzar sota una marca global -de producte de qualitat i pertinença geogràfica- els mercats municipals que l’integren. El vi com a producte enogastrònomic propi de la dieta mediterrània, la vinya i l’activitat agrícola com a paisatge identitari i font de biodiversitat, conformen els eixos vertebradors del programa. Compte amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments dels municipis consorciats.
 
El Mercat municipal de Montgat va acollir la 1a edició de Mercats amb DO Alella el passat 20 de maig, amb un ple de públic i valoració global d’exitosa, tant per part d’organització i paradistes, com per part d’assistents. Després de Montgat i Teià acolliran aquesta iniciativa els municipis d’Alella (7 d’octubre) i El Masnou (11 de novembre).

Font: Nota de premsa del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella