Ferran Centelles i la ciència dels maridatges

Ferran Centelles i la ciència dels maridatges

Centelles, durant la seva intervenció
Centelles, durant la seva intervenció | Papers de vi
El sommelier Ferran Centelles va oferir ahir al vespre a Can Lleonart la segona de les classes magistrals que s'han programat amb motiu de la Festa de la Verema d'Alella. Amb una sala plena a vessar de públic, Centelles va exposar part dels continguts del seu llibre publicat fa alguns mesos, ¿Qué vino con este pato?. Després d'explicar que l'art de la sumilleria havia estat, fins fa pocs anys, una pseudociència, va mostrar als assistents, de manera molt didàctica, com en els darrers anys s'han fet avanços importants per convertir els maridatges en ciència, per entendre el perquès, per comprendre les raons per les quals un vi i una menja lliguen o deixen de lligar. Amb un discurs convençut i amanit amb bromes que van mantenir el públic ben atent, Centelles va combinar les explicacions de la seva recerca i la dels seus col·legues de professió, amb el tast de quatre vins d'Alella i les corresponents propostes de maridatge: 
Maridatge d'afinitat: Serralada de Marina Pansa Blanca (Altrabanda) amb crema de fonoll amb salmó
Maridatge "impossible": Foranell Picapoll (Quim Batlle) amb "banderilla" d'encurtits (vinagre!)
Maridatge de contrast: Marfil Violeta (Alella Vinícola) amb formatge blau
Maridatge molecular:  AA Parvus Syrah (Alta Alella) amb brandada de bacallà amb olivada