Laura Masramon dirigeix el segon “tast amb personalitat” de la Festa de la Verema

Laura Masramon dirigeix el segon “tast amb personalitat” de la Festa de la Verema

Laura Masramon durant el tast
Laura Masramon durant el tast | Fotos: Òscar Pallarès
Amb totes les entrades venudes, la sommelier gironina Laura Masramon va dirigir el segon dels “tasts amb personalitat” que es van programar dins de la Festa de la Verema d’Alella d’enguany. Així, el passat dijous 13 de setembre tenia lloc la sessió “Vins i formatges catalans, la bogeria de l’amor vs la parella de conveniència”.
Masramon va començar la sessió assegurant que el formatge i el vi eren ànimes bessones, i va voler-ho demostrar fent una sèrie de paral·lelismes: el vi és fa a la vinya, com el formatge es fa al camp; tots dos fermenten; el most i la llet són, en gran part, aigua; el vi i el formatge són elements vius... I, a partir d’aquí, va proposar quatre maridatges de formatges i vins:
 
Mas Geli Blanc (Celler Mas Geli, DO Empordà). Garnatxa blanca, garnatxa roja i subirat parent.
+
Fermió (formatgeria La Balda, Sant Martí de Llémena). Llet crua ecològica de vaca.
 
Tallarol (Celler de les Aus, DO Alella). Pansa blanca sense sulfits.
+
Rodonet de Cabra (formatgeria Artefor, Vilassar de Dalt). Escorça rentada
amb aigua de mar.
 
Segunyola (Celler Mas Candí, Empordà). Cava 100% xarel·lo de 2013
+
Serrat d’Ovella (Mas Farró, Vall de Bianya)
 
Flor d’Albera (Celler Martí i Fabra, DO Empordà). Moscatell d’alexandria i moscatell de gra menut
+
Puigpedrós (Molí de Ger, La Cerdanya). Llet crua de vaca.