Gonzalo Rivière i Luca Marongiu deixen Els Garrofers per obrir un restaurant a Barcelona

Gonzalo Rivière i Luca Marongiu deixen Els Garrofers per obrir un restaurant a Barcelona

Marongiu i Rivière, en una imatge d'arxiu
Marongiu i Rivière, en una imatge d'arxiu | Òscar Pallarès
Dissabte passat a la nit Gonzalo Rivière i Luca Marongiu van oferir el darrer servei al restaurant Els Garrofers (Alella). Els dos cuiners han decidit emprendre un nou camí professional i obrir un nou restaurant al barri del Born, a Barcelona. Rivière ha explicat a aquesta revista que "anem a un local preciós; tindrem més personal i una cuina fantàstica. Ens emportem els treballadors i també els proveïdors. Per a nosaltres representa un salt endavant. Mantindrem la filosofia del km 0, però la durem una mica més enllà i mirarem d'aconseguir ser un restaurant que generi zero residus. Amb aquesta idea hem volgut posar-li un nom ben boig: Zero Patatero". El nou restaurant obrirà les portes a primers de novembre i, pel que fa a la carta de vins, Rivière ha explicat que "ens centrarem molt en els vins naturals, els vins de mínima intervenció, però ens sentim molt lligats al territori DO Alella i volem esdevenir ambaixadors de la DO a Barcelona". 
Diumenge al migdia Els Garrofers va oferir un dinar per als amics que va convertir-se en una emotiva trobada de comiat. El restaurant, però, continuarà obert i mantindrà el seu nom i la seva filosofia de la mà del cuiner Pau Guisado, que té previst obrir de nou amb pocs canvis en les properes setmanes.