La pansa blanca, mare de tots els raïms del món

Pansa Blanca    (© Papers de vi)
Pansa Blanca (© Papers de vi)
Un equip de genetistes de la Universitat de Barcelona ha revelat aquest matí unes dades d'allò més sorprenents. Segons les seves conclusions, varietats com el chardonnay, l'albariño, el sauvignon blanc o el verdejo són, en realitat, variants d'una varietat mare que seria la pansa blanca. Empar Radas, cap de recerca científica del departament de brindis de la UB afirma convençuda que "tots els vins blancs del món són de pansa blanca" i que, a partir d'ara, "australians, francesos, americans i espanyols hauran de canviar les etiquetes dels seus vins perquè hi posi pansa blanca". Reponsables de l'AOC Borgonya ja han reconegut a la seva pàgina web que "feia anys que teníem clar que som hereus de la tradició i la història de la DO Alella, però dissimulàvem perquè els francesos pronunciem molt més fàcilment chardonnay que no pas pansa blanca, però ara que s'ha fet pública la veritat, canviarem les nostres etiquetes".