Peres banyades amb xocolata i farcides de caramel de vi Marfil Violeta

Restaurant Celler Marfil

Receptes

Recepta cuinada pel xef Farid Ouada.  
Maridatge de la sommelier Marga Giménez de la secció Vinfografia del número 39 de Papers de vi (Primavera 2016), dedicada al Marfil Violeta (Alella Vinícola).

 

 

Ingredients:

2 peres no gaire madures

2 cullerades soperes de sucre

4 cullerades soperes de xocolata en pols

30 g de mantega

30 g de sucre

50 ml de vi Marfil Violeta

 

Preparació:

Pelem les peres, en retirem els cors i les bullim durant cinc minuts. Posem a desfer la xocolata amb la mantega, dues cullerades de vi Marfil Violeta i sucre al bany maria fins que ens quedi tot ben desfet.

Mentrestant, posem a foc mitjà la resta del vi i sucre durant uns deu minuts, fins que ens quedi a punt de caramel.

Amb la xocolata desfeta banyem els trossos de pera: ens podem ajudar amb un pinzell o una paleta. Han de quedar ben coberts.

Sobre un paper de forn, els farcim amb el caramel i ho deixem una hora a la nevera. Ja estaran llestos per servir.

 

Explicació del maridatge: 

Maridatge de sinergia en què es busquen aromes compartides en el vi i el menjar. Les notes més destacades del vi són la fruita vermella madura i el record de xocolata. A les postres, hi tenim la xocolata com a cobertura i la fruita vermella, tant a la cobertura com a l’interior, que a més a més prové d’un caramel elaborat amb el mateix vi i que presentarà un gust lleugerament més intens. La frescor de la fruita poc cuita realçarà el gust del vi i hi aportarà frescor, i la textura crocant contrastarà amb la textura melosa del vi. Les notes especiades i balsàmiques presents en el vi complementaran a la perfecció els gustos del plat. Al mateix temps, també juguem amb un contrast de temperatures si tenim en compte que la temperatura de consum recomanada del vi és de 13 ºC aproximadament i les peres són pensades per consumir fresques de la nevera.