Quiche de carn

Restaurant Les Terrasses (Hotel Porta d'Alella)

Receptes

Recepta cuinada pel xef Brice Lacoume, a proposta de la sommelier Marga Giménez. 
Maridatge de la secció Vinfografia del número 41 de Papers de vi (Estiu 2016), dedicada al Roura Garnatxa Criança

Ingredients:
 
1 làmina de pasta brisa
275 g de farina de blat (de rebosteria o fluixa: sinó, de la normal)
160 g de mantega a temperatura ambient
1 ou sencer
Mitja cullerada petita de sal
Posem tots els ingredients de la pasta brisa en un bol. Primer la farina tamisada, després la mantega al voltant i tallada a trossets (ha d’estar a temperatura ambient), i després hi afegim la resta d’ingredients secs que porti la recepta al centre (sal, sucre, etc.) i, finalment, els ingredients humits (ou, llet, aigua, etc.), també al centre, al damunt de tot. Es deixa reposar 30 minuts.
 
400 g de carn picada
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba
2 ous
1 brick (petit) o 200 ml de nata per cuinar
Formatge ratllat per gratinar
Sal i pebre
Nou moscada
Oli d’oliva

Preparació:
Primer agafem la pasta brisa (si és congelada, la traurem quinze minuts abans del congelador) i l’estirem per col·locar-la en un motlle apte per al forn.
Entre la massa i el motlle es pot posar un paper de forn, o bé es pot untar amb una mica de mantega el motlle, perquè no se’ns enganxi. Ho posem tot al forn preescalfat, durant 10 o 15 minuts a 200 graus.
Mentre la massa és al forn condimentem la carn amb sal i pebre segons el gust de cadascú.
Posem oli d’oliva en una paella.
Piquem a trossos la verdura (la ceba, el pebrot verd, el pebrot vermell) i ho reservem.
Quan l’oli estigui calent hi afegim la ceba i la hi deixem alguns minuts fins que quedi toveta. Seguidament hi afegim els trossos de pebrot i ho ofeguem bé. Ho deixarem 10 o 15 minuts fins que tot quedi ben escalfat.
Hi afegim la carn i ho fregim tot, fins que vegem que canvia de color (un quart d’hora). I ho reservem.
En un bol preparem els dos ous batuts, hi afegim la nata líquida amb una mica de sal, la nou moscada (a gust) i el formatge ratllat. 
Incorporem a la barreja la carn (en traurem l’excés d’oli, si n’hi ha), i ho mesclem bé.
Passats els 10-15 minuts de forn de la massa, la traiem d’allà i hi incorporem la barreja que tenim al bol.
Posem més formatge ratllat a sobre i ho fiquem al forn uns quants minuts, fins que quedi daurat.