Carpaccio de pop amb mango i llagostins

Restaurant Orfila

Receptes

Recepta cuinada pel xef Xavier Orfila, a proposta de la sommelier Marga Giménez. Plat habitual de la carta del restaurant Orfila. 
Maridatge de la secció Vinfografia del número 43 de Papers de vi (Tardor 2016), dedicada l'AA Bruant (Alta Alella - Celler de les Aus)


Primerament haurem de bullir un pop fins que ens quedi tou.
Una vegada cuit i ben escorregut, el puncionarem i l'embolicarem ben fort en film de manera que ens quedin uns rotllets a la mida desitjada.
Els reservem a la nevera fins que quedin ben freds i així els podrem tallar a rodanxes ben primes sobre el plat.
Paral·lelament pelem unes cues de llagostí i les tallem ben petites, com també uns dauets de mango.
Al plat i sobre les rodanxes de pop afegirem pebre vermell picant amb moderació i segons el punt de picant que ens agradi, sal Maldon, julivert i oli d'oliva verge.
Per acabar el plat afegim els trossets de llagostí saltats i els dauets de mango i ho guarnim amb germinats al gust.

Explicació del maridatge: 
Es tracta d’un cava molt versàtil, que tant podríem maridar amb plats frescos i lleugers com amb elaboracions de mitjana intensitat, com ara carn blanca i peix blanc, i cremes de peix o verdura, atesa la seva estructura. Hem escollit, amb tot, un carpaccio de pop amb mango i llagostins, un plat de la carta del restaurant Orfila. La subtilesa d’aromes que trobem al cava ens respecta el gust dels elements del plat i la bombolla en reforça la sensació de frescor. Alhora, el gust lleugerament dolcenc dels llagostins i del pop realça la fruita que trobem al vi i el gust intens dels germinats juguen amb els records de fonoll i les pinzellades de notes herbàcies i de pell de cítric que també hi eren presents.