Amanida mediterrània de salmó

Celler Jordana

Receptes

Amanida preparada per Manel Pujol, del Celler Jordana, a proposta d'Eva Vicens.
Maridatge de la secció Vinfografia del número 44 de Papers de vi (Hivern 2016), dedicada a l'In Vita Rosé (Castillo de Sajazarra)


Si bé l’In Vita Rosé 2015 és un vi fàcil que permet prendre-se’l –i gaudir-ne– sol, també és cert que la seva versatilitat el fa un bon company d’àpats que per similitud o contrast en destaquin alguna de les particulars virtuts.

Faria molt bona parella, per exemple, amb una amanida mediterrània, feta amb tomàquets de diversos tipus i colors (juguem amb els cherry, grocs, pera...), que per la seva dolçor i el punt d’acidesa complementen i arrodoneixen el glop de vi; també hi posarem una mica de formatge fresc; daus de fruita com la pera i grans de magrana, algunes –poques– fruites seques com ara nous, i hi podríem afegir uns daus de salmó fresc que permetria ressaltar el toc salí que es mostra tímidament al vi.