Alella celebra la 39a edició de la Festa de la Verema amb novetats i pensant en els 40 anys de la celebració

Les novetats i els contingut del programa han estat presentats públicament aquest dimarts, 3 de setembre, per l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, acompanyat de la regidora de Turisme, Isabel Nonell, i del regidor de Cultura, Fede Salas.

Alella es convertirà del 6 al 8 de setembre en el gran aparador del vi de la DO Alella amb la Festa de la Verema, una celebració que arriba a la 39a edició amb novetats i els ulls posats en el 40 aniversari de la Festa que se celebra l’any vinent.  Enguany es modifica el sistema de venda de tiquets de la Mostra gastronòmica, s’amplia l’oferta de Tapes + Vi, s’estrena QR personalitzat per seguir el programa des del mòbil i s’introdueixen dues noves propostes: el vot popular del Concurs d’aparadors i la tallada de raïm per a adults. Els novetats i els contingut del programa han estat presentats públicament aquest dimarts, 3 de setembre, per l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, acompanyat de la regidora de Turisme, Isabel Nonell, i del regidor de Cultura, Fede Salas.
L’actor maresmenc Joan Pera serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la 39a edició de la Festa de la Verema a l’acte d’inauguració que se celebrarà el 6 de setembre a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament. En aquest acte, els hereus, les pubilles i les dames d’honor trepitjaran el raïm que els nens i les nenes hauran recollit el dia anterior a la vinya testimonial de Can Magarola.
La tallada i la trepitjada de raïm són dos dels actes més tradicionals d’una Festa que evoluciona itracta de reinventar-se any rere any per donar resposta a les demandes d’un públic cada vegada més nombrós i també més exigent. Fa dos anys es va ampliar l’espai de degustació de la Mostra de vins i gastronomia i l’any passat es va introduir la venda anticipades de tiquets. Enguany es modifica el sistema de venda ja no serà manual, sinó informàtic per fer la gestió més àgil, fàcil i segura. A més, s’hi ofereix per primera vegada la possibilitat de pagar amb targeta de crèdit a l’estand de l’Ajuntament.  Els preus de la Mostra es mantenen com a l’edició anterior: 9,5 euros el sopar (2 plats, pastís i cafè); 6,5 euros tres consumicions de vins i copa; 11 euros l’ampolla de vi o cava i 2,5 euros la copa de vidre. Els tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme del 28 d’agost al 5 de setembre, i a l’estand de l’Ajuntament durant els tres dies de la Mostra.
La Festa té d’altres ingredients importants com la Fira d’artesans, la presentació de vins, les visites als cellers i els itineraris per les vinyes i les masies, o les propostes artístiques i participatives de Can Manyé “Collita pròpia” i “Verema 2.0”. Tampoc hi falten les activitats més festives com el correfoc, els balls —amb l’Orquestra Titanium i Swing Latino— les havaneres, la ballada de sardanes, la despertada amb els trabucaires, la botifarrada popular o la trobada de gegants. Enguany s’estrena una nova proposta: la tallada de raïm per a adults. A més s’introdueix el vot popular al Concurs d’aparadors i s’amplia l’horari i l’oferta de Tapes + Vi.
L’any vinent la Festa de la Verema fa 40 anys i comencem a preparar aquesta fita amb una recollida de taps de suro d’ampolles DO Alella que serviran per a la Festa dels 40 anys. Es podran dipositar a la bóta que trobareu tot l’any al pati de Can Lleonart.
La Festa estrenacodi QR personalitzat per poder descarregar el programa des del mòbil. Seguiu la Festa a www.alella.cat/festaverema i a través de la xarxa #Veremaalella.

El vi és el protagonista
Els vins de la DO Alella són l’element principal de la Festa de la Verema. Es podran tastar, conèixer i descobrir com s’elaboren i d’on procedeixen a la Mostra gastronòmica, a la ruta de Tapes+Vins que enguany aplega onze bars de diferents barris del poble, a les visites guiades als vuit cellers de la DO que es faran als matins del 7 i 8 de setembre, o a la presentació de vins programada per al dissabte 7 de setembre a les 18h a Can Lleonart. Aquelles persones que vulguin iniciar-se o aprofundir els seus coneixements del món del vi, tenen l’oportunitat de participar en el curs i el concurs de tast de vins que es faran els dies 9, 10 i 12 de setembre a Can Lleonart.

L’aperitiu de la Festa
Tot i que la Festa s’inaugura el 6 de setembre, el dijous 5 de setembre ja comencen les activitats amb la tradicional tallada de raïm a la vinya de Can Magarola que faran els nens i les nenes del municipi acompanyats de la pubilla, els hereus i les dames d’honor. Després de la tallada s’ofereix un berenar popular.

La inauguració de la Festa
El 6 de setembre a les 19h es donarà el tret de sortida oficial de la Festa amb l’acte d’inauguració que, com sempre, es farà a la Plaça de l’Ajuntament. L’actor maresmenc Joan Pera serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa d’enguany. A l’acte inaugural, tampoc no hi faltaran l’elecció de la pubilla, la trepitjada del raïm, la benedicció del primer most i la presentació del XXXIX porró de la col•lecció del Casal d’Alella, que són algunes de les imatges més populars de la Festa de la Verema.

Divuit restaurants i vuit cellers a la Mostra
Acabada la inauguració s’obrirà al públic la Mostra de vins i gastronomia. Els estands instal•lats a l’Hort de la Rectoria oferiran durant tres dies -de 20 a 23h- degustacions dels plats elaborats per 18 restaurants de la zona i els vins dels vuit cellers de la DO Alella. A més, enguany també hi haurà un estand de degustació de pernil ibèric.

Els restaurants de la Mostra:
Divendres 6 de setembre
El Mas de Sant Lleí (Vilanova del Vallès)
El Pati de la Morera (El Masnou)
El nou Antigó (Teià)
Masia Can Cabús (Alella)
Palmira (Badalona)
Sant Jaume (Argentona)
Dissabte 7 de setembre
Aromakaori (Alella)
Denominació Original (El Masnou)
Els Garrofers (Alella)
L’Avi Mingo (Tiana)
La Magrana (Alella)
Sauló (Vallromanes)
Diumenge 8 de setembre
Can Roca (Tiana)
Celler Marfil (Alella)
La Nau d’Alella (Alella)
Les Terrasses (Alella)
Orfila (El Masnou)
Sant Miquel (Vallromanes)

Els cellers de la Mostra:
Alella Vinícola 
Bouquet d’Alella
Quim Batlle 
Roura 
Alta Alella
Can Roda
Marquès d'Alella
Altrabanda

Font: Nota de premsa de l'Ajuntament d'Alella