Donen a conèixer el programa complet de la Nit de la Pansa Blanca

Un tast amb Sara Pérez, un joc amb paraules, un sopar i la projecció d'una pel·lícula configuren el programa de l'activitat, inclosa al programa del Vi+

Presenten la Nit de la Pansa Blanca, l'activitat estrella del Vi+ d'enguany
Presenten la Nit de la Pansa Blanca, l'activitat estrella del Vi+ d'enguany

S'acaba de fer públic el programa complet de la nova edició de la Nit de la Pansa Blanca, que tindrà lloc entre els dies 25 i 27 d'octubre a Can Manyé, a Alella. Ja d'entrada i com a plat fort, la nit de dijous, la prestigiosa enòloga Sara Pérez dirigirà un tast de vins elaborats amb pansa blanca i cartoixà. La nit de dissabte se succeiran un joc de mots encreuats amb Pau Vidal, un tastet gastronòmic maridat amb panses blanques de la DO i la projecció d'una pel·lícula. Vegeu el programa: 

 

 

DIJOUS 25 D’OCTUBRE

De 19 a 21 h

De la pansa blanca al cartoixà. Un tast
A càrrec de l’enòloga Sara Pérez
Sara Pérez és una professional reconeguda i admirada: llicenciada en biologia i filosofia, aporta uns coneixements i valors de sostenibilitat, innovació, tradició i paisatge al món del vi. Encapçala la segona generació de cellers que van portar la revolució al Priorat, ara fa trenta anys. Ha pres el relleu al seu pare, Josep Lluís Pérez, al front de Mas Marti- net, i juntament amb el seu company, René Barbier (fill), també ha aixecat el celler Venus La Universal, a la DO Mont- sant, on fan vins negres i també vins blancs, alguns dels quals amb la varietat cartoixà, que és el nom que pren la pansa blanca en aquesta zona vinícola. És per això que Sara Pérez coneix bé aquesta varietat de raïm i ens oferirà un tast que serà un joc de miralls, un diàleg amb vins fets amb aquesta varietat en sòls prioratins i alellencs, i descobrint diferents maneres de comportar-se i d’expressar-se.
Preu: 10 € Venda de tiquets a l’Oficina de Turisme d’Alella o www.enoturismedoalella.com (aforament de 20 persones). Col·laboren en l’activitat els cellers de la DO Alella, la revista Papers de Vi i el Cicle Superior de Màrqueting Vinícola de l’Institut Alella.

 

 

DISSABTE 27 D’OCTUBRE

Sis hores d’activitats culturals, lúdiques, gastronòmiques, artístiques i sempre vinícoles per al gaudi de petits i grans!

De 18 a 20 h

Mots encreuats envinats
Amb el crucigramista Pau Vidal i edRa Escola d’Art i Disseny de Rubí
Us agrada jugar amb les paraules? Heu participat mai en el repte de resoldre uns mots encreuats que parlen de la vinya i el vi i que es resolen de manera col·lectiva? Heu vist mai uns mots encreuats que passen de la paraula a l’art visual?
Durant l’acció de resoldre els “mots envinats” es passarà de la paraula al grafisme, del grafisme a la vinya i de la vinya al tast. Els participants seran els generadors de l’acció i, en aquest circuit, rebran l’experiència visual de la pansa blanca fins a viure el tast. Es tracta d’un joc interactiu on, a través de projeccions de gran format, la resolució dels mots encreuats generarà una animació gràfica que traslladarà el protagonisme al vi.
El crucigramista, filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal ha elaborat els mots encreuats centrats en el món del vi. I el projecte gràfic i el muntatge ha estat ideat pels estudiants de segon curs del Cicle formatiu de grau superior de Gràfi- ca i espais interactius d’edRa Escola d’Art i Disseny de Rubí.
Aquest és un projecte impulsat des de la Nit de la pansa blanca i s’estrenarà en aquesta edició.
Gratuït.

 

De 20 a 22.30 h

Veniu a sopar a la Nit de la pansa blanca, tot tastant vins singulars de pansa blanca dels cellers de la DO Alella

Tast de vins singulars de pansa blanca de la DO Alella i tastets gastronòmics a càrrec del restau- rant La Vinícola
La pansa blanca és la varietat més conreada del nostre territori vinícola. Alhora, cada vinya de pansa blanca s’expres- sa d’una manera pròpia i els diferents processos d’elaboració la converteixen en una varietat rica i versàtil, que aporta una gran varietat de vins diferents i que tenen una gran capacitat d’envelliment.

Els cellers de la DO Alella han triat cadascun un vi de pansa blanca i enguany seran ells els que us l’ofereixin i us expli- quin l’elaboració i el projecte vinícola de primera mà.
A més, el restaurant La Vinícola d’Alella ens oferirà una sèrie de tastets gastronòmics perquè puguem sopar plegats, compartint l’experiència del tast dels vins de pansa blanca singulars.

Preu tastet: 3,50 € / unitat - Tast vi: gratuït
Aquesta activitat no seria possible sense la col·laboració i participació dels cellers i viticultors de la DO Alella.

 

22.30 a 24 h

Cinema i vi

Projecció de la pel·lícula Soulève les montagnes de Baptiste Debicki i del curtmetratge L’aviador, de Blai Farran, Jordi Gatell i Manel Cortés
Soulève les montagnes, guanyadora del Gran Premi del Jurat Most 2016, dins del Most Festival de Vilafranca del Penedès.

L’aviador, premi Arrels dins el Most Festival 2017. Els realitzadors de L’aviador ens presentaran el treball.
A Soulève les montagnes ficció i realitat es barregen en un relat sobre la relació entre un avi (Pierre Overnoy, pioner dels vins naturals) i el seu nét, angoixat per una guineu que amenaça el galliner de la granja. Amb delicadesa narrati- va i visual, seguint el cicle de la vinya, acompanyarem el nen mentre rep el llegat de l’avi i assumeix la mortalitat de la vida.
L’aviador ens apropa a la gent del Plus Ultra, un petit univers del barri de la Marina de Barcelona, que cada setembre des de fa més de 30 anys, organitza la Festa de la Trepitjada del Raïm. La Maria és una experta en vins i l’ànima de la Bodega Peña, el punt de trobada dels veïns del barri.
La seva família va impulsar aquesta festa, i el 2017 ens obrirà les portes de la història tan singular que s’amaga al vol- tant d’elements com la vinya, el vi i aquest barri de la falda de Montjuïc. Aquesta és la història de la Barcelona amb què els barcelonins encara es reconeixen, la de la gent que s’apropia del carrer per retrobar-se i divertir-se, malgrat les diferències. El documental té una durada de quinze minuts.
Gratuït.
Col·labora Vinseum (Museu de les cultures del vi de Catalunya a Vilafranca del Penedès)