Maridatges d'alt nivell, ahir, a Alella

El sommelier del restaurant Sant Pau, Joan Lluís Gómez, va dirigir un tast de vins maridats amb tapes de la Vermuteria Xavi Estrany

Joan Lluís Gómez, durant la seva ponència
Joan Lluís Gómez, durant la seva ponència | Òscar Pallarès

El centre cultural Can Manyé (Alella) continua acollint activitats de gran qualitat integrades dins del cicle Vi+. Ahir, el fins ara sommelier del restaurant Sant Pau, de Carme Ruscalleda, que va tancar les portes el passat dissabte, va dirigir davant d'una quarantena de persones, un tast de vins de la DO Alella maridats amb tapes de la Vermuteria Xavi Estrany (Alella). Gómez va fer una tria de vins especial; vins poc habituals, vins més complexes que els supervendes de la DO, assumint el repte de trobar la tapa perfecta per a ells. I ben bé que ho va aconseguir! El públic va quedar entusiasmat amb les propostes del sommelier (vegeu les fotos) que, a més, va saber trobar un fil conductor històric que va relacionar tots els plats tastats. Mentre es desenvolupava la sessió, Xavi Estrany i Maria Itarte van preparar, emplatar i servir els tastets que el públic va gaudir d'allò més. 

Anxova amb raïm. Maridatge: Clarea (Can Roda)
Empedrat. Maridatge: Sis Vincles (Talcomraja)
Cuixeta de guatlla en escabetx. Maridatge: Semi (Papers de vi)
Mandonguilles. Maridatge: Foranell Pansa Blanca (Quim Batlle)
Pa de pessic de moniato. Maridatge: Castellruf Vi de Taronja (Serralada de Marina)
Estrany i Itarte, duet magnífic, enllestint els empedrats abans de servir-los