Alella té el millor dolç i el millor picapoll del país, segons la Guia de Vins de Catalunya

Alta Alella i Quim Batlle van recollir ahir els premis pel 1981 Ismael Manaut i el Foranell Picapoll

Mireia Pujol-Busquets i Quim Batlle amb els premis recollits ahir
Mireia Pujol-Busquets i Quim Batlle amb els premis recollits ahir | Òscar Pallarès

Ahir va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona la presentació de l'11a edició de la Guia de Vins de Catalunya, de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. Com és habitual. durant l'acte, presentat pel periodista David Jobé, es van lliurar els premis als millors vins (els que tenen la puntuació més alta) de cada categoria (dolços, escumosos, blancs, rosats i negres). A més, aquest any, els autors de la guia han volgut lliurar premis als millors vins elaborats amb varietats autòctones i també al millor vi de varietat recuperada, el millor de cupatge històric i el millor vi de patrimoni. 

En aquesta ocasió, la DO Alella va recollir més premis que mai. De fet, és la primera vegada que un Alella (de fet, dos!) és el millor vi en alguna de les categories. Alta Alella va recollir el guardó de Millor Vi Dolç de Catalunya pel AA 1981 Ismael Manaut, una pansa blanca molt especial, d'edició limitadíssima i que ja està exhaurida. Aquest vi té 9,82 punts. Quim Batlle té, segons Alcover i Naranjo, el millor vi elaborat amb Picapoll del país. El seu Foranell Picapoll compta amb un 9,70 a la guia, cosa que el va ser el picapoll més puntuat. 

En qualsevol cas, aquest ha estat l'any dels Alella a la Guia de Vins de Catalunya. Al saló que va tenir lloc després de la presentació, i on hi participen els cellers amb vins premiats per sobre dels 9,50 punts, hi havia 6 productors de la DO (Alella Vinícola, Quim Batlle, Can Roda, Testuan, Bouquet d'Alella i Alta Alella), més que mai!, tots ells amb diversos vins amb puntuacions superiors a aquests 9,50. El millor blanc d'Alella és el 3 de Testuan 2016. El millor escumós, el Gran Minguet de Can Roda. El millor negre és un nou vi que Alella Vinícola elabora amb la varietat misteriosa que pensàvem que era garnatxa i que no ho és (a la revista uns n'hem parlat en diverses ocasions). I el millor rosat el Bouquet d'A Pansa Rosada. 

Enguany la guia l'edita La Subversiva, segell editorial que han creat Alcover i Naranjo i que està previst que editi, per exemple, la Guia de Vins de València. 

 

 

 

 

Naranjo i Alcover, davant el logotip del seu nou segell editorial
Quim Batlle va recollir el primer premi de la jornada. Millor picapoll pel seu Foranell Picapoll
Mireia Pujol-Busquets, recull el premi al millor vi dolç
Xavier Garcia amb el nou negre (encara amb etiqueta provisional) d'Alella Vinícola