Els negres de la DO Alella reben bones qualificacions a la Guia de Vins de Catalunya

Un nou vi d'Alella Vinícola, el millor puntuat, amb un 9,64

Xavier Garcia, enòleg d'Alella Vinícola, amb una ampolla del nou vi (amb etiqueta provisional) a una mà, i la Guia de Vins de Catalunya, a l'altra.
Xavier Garcia, enòleg d'Alella Vinícola, amb una ampolla del nou vi (amb etiqueta provisional) a una mà, i la Guia de Vins de Catalunya, a l'altra. | Òscar Pallarès

La Guia de Vins de Catalunya 2019, que va ser presentada a primers de la setmana passada, va atorgar grans puntuacions a la majoria de blancs de la DO Alella. Que la nostra DO és territori eminentment de vins blancs ho sap tothom, però els resultats reflectits a la Guia posen de manifest que a casa nostra també s'hi fan vins negres. N'hi ha fins a set amb notes superiors als 9 punts. La qualificació més alta de la DO, un 9,64, l'ha obtingut un nou vi d'Alella Vinícola que encara no té nom. És el vi que surt de la Vinya d'en Prudenci, a la Vall de Rials (Alella), i que està elaborat amb una varietat desconeguda que, fins no fa gaire anys, es creia que era garnatxa negra i que estudis genètics recents han demostrat que no ho és, sinó que es tracta d'una varietat autòctona i única de la DO Alella.