Conversem amb Núria Parlon sobre la inclusió de Santa Coloma a la DO Alella

El darrer número de la revista publica un article amb declaracions de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet sobre aquest tema i d'altres

Núria Parlon, a la Vinya d'en Sabater
Núria Parlon, a la Vinya d'en Sabater | Òscar Pallarès

L’any passat, i després de mesos de tràmits, el Consell Regulador de la DO Alella va desestimar la incorporació de Santa Coloma de Gramenet a la denomina-
ció d’origen. Coneixedors de la realitat colomenca, des de Papers de vi vam creure convenient editar un número gairebé monogràfic (Papers de vi 50) dedicat a mostrar algunes de les múltiples raons per les quals l’equip de la revista considerava que la ciutat tenia un paper estratègic dins la DO: per raons geològiques (sauló, mar, cli- ma...) i històriques (fins als anys 1960-1970, tot Santa Coloma era vinya), perquè té un restaurant amb estrella Michelin (Lluerna) i mil magnífics bars de tapes. També perquè disposa del Campus Torribera, de la Universitat de Barcelona, que fa recerca i formació en l’àmbit del vi i l’alimentació. Perquè té una potent escola d’hostaleria que forma, entre més professionals, molts sommeliers. Perquè té importants botigues de vins gestionades per grans professionals. I perquè té una vinya experimental, la Vinya d’en Sabater, amb finalitats socials, educatives i científiques.

Fa poques setmanes el Consell Regulador va tornar a tocar la qüestió i va votar donar el vist-i-plau al començament dels tràmits perquè, ara sí, Santa Coloma de Gramenet s’incorpori a la DO Alella. El nostre redactor en cap, Òscar Pallarès, va conversar sobre aquesta qüestió (i d'altres) amb l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, i el resultat es pot llegir en aquest article que avui compartim en PDF i que podeu trobar també a la revista en paper.