Nova sessió de Literatures amb sentits: 'Les dones i els dies' de Gabriel Ferrater

Amb la participació de l’editor i poeta Jordi Cornudella, responsable de l'edició crítica d’aquest volum commemoratiu de tota la poesia de Ferrater, quan fa cinquanta anys de la primera edició.

Les dones i els dies
Les dones i els dies | Muntatge: Enoturisme DO Alella

Aquesta tardor ve marcada, entre moltes novetats, per una d’alt voltatge, la nova edició de Les dones i els dies (Edicions 62), de Gabriel Ferrater (Reus, 1922 – Sant Cugat del Vallès, 1972), que aplega tota la seva poesia. Una edició crítica a cura de Jordi Cornudella, editor, poeta, especialista en Ferrater i marmessor de la seva obra, del llegat i l’arxiu. El llibre conté els tres llibres de poesia que va escriure Gabriel Ferrater: Da nuces pueris (1960), Menja’t una cama (1962) i Teoria dels cossos (1966). Després, Ferrater va deixar d’escriure poesia. La seva obra poètica va quedar fixada el 1968.

El volum també inclou poemes suplementaris, poemes descartats, altres versos (dedicatòries en vers, algun poema enmig de cartes, en notes, i el seu primer poema adult, que va escriure en anglès). I el corpus poètic, que es llegeix com un relat apassionant sobre la vida i els poemes de Gabriel Ferrater.

La sessió serà maridada amb l'Edicions Limitades Monastrell del celler Bouquet d’Alella. L'acte és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com