El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora ja té accés des de l'àrea de descans de l'autopista

Nou anys després de la posada en marxa d'aquest equipament ’empresa concessionària de l’autopista ha fet realitat el compromís de connectar-lo amb l’àrea de descans.

Un moment de l'acte d'inauguració, amb els alcaldes de Teià, Alella i El Masnou
Un moment de l'acte d'inauguració, amb els alcaldes de Teià, Alella i El Masnou

El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora ja té accés des de l’autopista. Nou anys després de la posada en marxa d'aquest equipament compartit pels municipis d’Alella, El Masnou i Teià, l’empresa concessionària de l’autopista ha fet realitat el compromís de connectar l’equipament a l’àrea de descans de l’autopista.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 40.000  euros, facilita un itinerari per a vianants que millora l’accessibilitat al celler romà de Vallmora. L’accés està pensat sobretot per als viatgers i turistes que circulen per l’autopista en direcció a Barcelona sense necessitat que el vehicle hagi de sortir-ne. Els treballs han consistit en l’adequació del terreny i la instal·lació d’un mòdul d’acer de 2,5 metres d’ample i 5 de llargària, a més de la col·locació d’un mur de gabions i de la construcció d’un passadís i d’una rampa adaptada. El recinte disposa d’una porta mecànica en cada extrem i està equipat amb càmeres de videovigilància i un sistema d’obertura per control remot des del Centre Enoturístic i Arqueològic  de forma que només s’hi podrà accedir quan aquest tingui activitat (dissabte i diumenge de 10 a 14h) o bé quan s’hagi concertat prèviament la visita. aquest equipament amb l’àrea de descans de l’autopista. 

L'intervenció és fruït del conveni signat el 26 de juliol de 2017 pel president de la Mancomunitat de Serveis d’Alella, el Masnou i Teià i Invicat, segons el qual la concessionària de l'autopista es faria càrrec del cost de l'habilitació de l'accés des de l'àrea de descans i la Mancomunitat, com a titular de la gestió del centre, es farà càrrec de la conservació, manteniment i vigilància de tots els elements funcionals. També assumirà l'obertura, tancament i control de l'accés.

La connexió es va inaugurar dijous, 20 de desembre, en un acte que va reunir als alcades i alguns regidors i regidores dels tres municipis, així com del director general d'Invicat, el president del Consorci de Turisme Costa Barcelona Maresme i representants dels departaments de Territori i de Cultura de la Generalitat. L’acte ha comptat també amb la presència dels Serveis Tècnics municipals, de la direcció facultativa de l’obra i de les empreses constructores.

Senyalització viària i plaques a terra

A més dels 40.000 euros invertits en la construcció del mòdul d’accés, Invicat ha desbrossat els marges de l’àrea de descans, ha reposat la tanca perimetral, ha pavimentat de nou tot tota la plataforma d’aparcament i ha senyalitzat amb pintura viària les places reservades a autocars i persones amb mobilitat reduïda. La concessionària també ha instal·lat en els vorals diversos plafons i rètols per anunciar la sortida.