'Beure' Alella i 'veure' Alella

El darrer número de Papers de vi estrena secció. El nostre director, Ramon Ruiz, explica les raons per les quals l'hem creat a l'editorial d'aquesta edició.

Paco Pérez a la terrassa d'una suite de l'hotel Arts
Paco Pérez a la terrassa d'una suite de l'hotel Arts | Òscar Pallarès

Durant aquests darrers anys hem convidat personatges populars, d’àmbits diversos de la cultura, els hem mostrat el territori DO Alella i els hem ofert àpats maridats amb vins de la DO. Després ho hem publicat a la revista en articles on hem associat la seva imatge amb les excel·lències del nostre paisatge, les nostres taules i els nostres vins. Tenim la certesa que aquestes accions, i tantes altres que hem anat desenvolupant tots els que ens dediquem a divulgar les virtuts del vi d’Alella i el seu territori, han contribuït a millorar-ne el posicionament. Però encara resta una fita per assolir, la d’aconseguir que el vi DO Alella torni a ser el vi de Barcelona. Durant dècades, a les taules barcelonines quan hi havia qualsevol celebració no hi mancava mai una ampolla de vi d’Alella. Volem contribuir a recuperar aquesta posició; tornar a posar el vi d’Alella al lloc que, per qualitat i proximitat, li correspon. Amb aquest objectiu hem donat un tomb a la idea original: agafar les ampolles de vi i dur-les a la ciutat per compartir-les amb els grans cuiners que han fet de Barcelona una de les meques mundials de la gastronomia. Ens hem proposat demostrar que els vins de la DO Alella estan a l’altura de les creacions d’aquests genis dels fogons. Amb aquest número de Papers de vi neix la secció A Barcelona amb...; i anem a Barcelona amb Paco Pérez, el xef català que té més estrelles Michelin (tantes com sis). L’hem triat a ell perquè el seu restaurant Enoteca (dues estrelles) és situat a l’Hotel Arts, des d’on es contemplen unes esplèndides vistes del vessant Maresme de la DO Alella, cosa que posa de manifest (de manera evident) la proximitat real entre el cap i casal i les nostres vinyes. Llegiu a continuació el magnífic article que signa Sílvia Culell, que relata l’experiència compartida amb el reconegut xef, de com vam gaudir dels plats de Paco Pérez, vam beure Alella a cada una de les copes que els van acompanyar i vam veure Alella, allà a l’horitzó, des de l’Arts.